Dit is Saskia van Blij Suikervrij

Saskia Koopman is de bedenker van het recept van de maand augustus: de dieppaarse maqui-smoothie. Het recept vind je hier. Wij ontmoetten Saskia voor het eerst op de Foodparade van mr. Goodiebag in Rotterdam en waren direct enthousiast. Wil je haar beter leren kennen? We stellen haar graag aan je voor!Saskia Koopman van Blij Suikervrij maakte een heerlijk smoothierecept voor TerraSana.

Saskia is 31 jaar en woont in Bilthoven. Ze is moeder van een zoontje van 2 en heeft al 4 jaar een foodblog: Blij Suikervrij. Hier vind je talloze lekker recepten, allemaal zónder geraffineerde suikers.

Echt helemaal suikervrij?

Haar blog is ontstaan vanuit een persoonlijk experiment. Toen ze merkte dat ze niet meer zonder zoet kon en ze moe en futloos was, stopte ze cold turkey met suiker eten. Na een flinke detox is ze gaan wennen aan een eetpatroon zonder suiker. Daar begon het experimenteren met suikervrije recepten. Het werd een hobby, en uit die hobby ontstond de blog Blij Suikervrij.

Balans en de 80/20 regel

Wij vinden Blij Suikervrij leuk, want er zit evenwicht in de recepten. Hoewel ‘suikervrij’ vrij rigoureus klinkt, is goed en gezond eten vooral de hoofdmoot op Blij Suikervrij. Saskia houdt de genuanceerde 80/20 regel aan, en ook wij zijn ervan overtuigd dat met die regel iedereen een leven lang goed en gezond kan blijven eten. Er zijn zo oneindig veel prachtige, natuurlijke producten te krijgen: daar kun je een heel leven lang creatief mee zijn, van genieten en nooit verveeld mee raken.

Meer recepten

Benieuwd naar Saskia’s recepten? Ga naar haar website Blij Suikervrij of volg haar op Facebook of Instagram.
 
terug