SANTE en LOGONA: BDIH-gecontroleerde natuurlijke c

BDIH is een organisatie, waarbij alleen die cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten zijn aangesloten, die aan de richtlijnen van deze organisatie voldoen.
 
Al een honderdtal natuurlijke cosmeticaproducten voldoen al aan deze eisen. De producten worden op basis van deze richtlijnen door een onafhankelijk controle-instituut op grondstoffen en herkomst getest.Alleen producten, die aan de strenge criteria van de BDIH-richtlijnen voldoen, mogen het kenmerk "gecontroleerde natuurlijke cosmetica “ voeren.
 
BDIH betekent: “Bundesverband Deutscher Industrie und Handelsunternehmen“ voor geneesmiddelen, reformartikelen, voedingsupplementen en lichaamsverzorging. Bij deze organisatie zijn al meer dan 300 producenten en verdelers aangesloten.Waaronder ook de SANTE en LOGONA-producten!
 
SANTE en LOGONA natuurlijke cosmetica voldoet aan de hoogste eisen die aan een moderne natuurlijke verzorging gesteld worden. Is bijzonder geschikt voor de gevoelige en naar allergie neigende huid. Het voorzichtig omgaan met zorgvuldig uitgezochte plantaardige werkzame en verzorgende grondstoffen, gecombineerd met de allernieuwste kennis van de schoonheidsverzorging, garandeert de langdurig beschermende werking van de producten. De ontwikkeling en vervaardiging van de SANTE en LOGONA producten staat onder bewaking van de veel omvattende kwaliteitscriteria. Waaronder de zorgvuldige keuze van grondstoffen en de verdere verwerking vallen.
In de SANTE en LOGONA producten, met het controle kenmerk, worden enkel natuurlijke grondstoffen gebruikt zoals: plantaardige oliën, vetten, was, kruidenextracten en bloesemwater of etherische oliën en aroma’s van gecontroleerde biologische landbouw.

En eventueel grondstoffen die in het wild groeien.
Ook spelen het productieproces, de optimale exploitatie van de grondstoffen en de verpakkingsmaterialen een grote rol.
 
Criteria:
1.       Plantaardige grondstoffen:
•         gebruik van plantaardige grondstoffen, zoveel mogelijk van biologische landbouw, rekening houdend met kwaliteit en beschikbaarheid.
•        Gecontroleerde biologische in het wild groeiende planten/kruiden.
2.      Dierbescherming en dierproeven:
•         geen dierlijke vetten en oliën (m.u.v. lanoline)
3.      Mineralen grondstoffen:
•         het gebruik van organische zouten (bv. Magnesiumsulfaat) en mineralen grondstoffen (bv. Natriumchloride) is in principe toegestaan.
•         Met uitzondering van punt 5.
4.      Grondstoffen met beperkte hoeveelheden (bv. Emulgatoren en tenside):
•         Bij de vervaardiging van natuurlijke cosmetica mogen emulgatoren en tenside gebruikt worden, welke door hydrolyse verestering of omestering uit de volgende natuurlijke stoffen gewonnen worden:
-        vetten, oliën en was
-        lecithine
-        lanoline
-        mono-, oligo- en polysaccharide
-        proteïne en lipoproteïne
5.      Bewust afzien van:
•         synthetische kleurstoffen
•         synthetische geurstoffen
•         ethoxileerde grondstoffen
•         silicone
•         paraffine en andere aardolie-producten
•         het toelaatcriterium voor natuurlijke reukstoffen is de ISO-norm 9235.
6.      Conservering:
Ter microbiologische zekerheid van de producten, worden naast natuurlijke conserveringssystemen, enkele natuurlijke conserveringsmiddelen toegelaten:
•         benzoeënzuren, waarvan ook zouten en ethylester
•         salicylzuur waarvan ook de zouten
•         sorbinezuur waarvan ook de zouten
•         benzylalcohol
•         bij gebruik van deze conserveringsmiddelen is de vermelding “geconserveerd met ……..” bevorderlijk.
7.      Radioactieve straling
het kiemvrij maken van organische grondstoffen en cosmetische eindproducten voor radioactieve straling is niet toegestaan.
8.      Gecontroleerde natuurlijke cosmetica:
De controle van de bovengenoemde criteria worden door het wereldwijd werkzame, onafhankelijk Proefinstituut Ecocontrol in Osterode gegarandeerd.
 
Verdere doelstellingen:
Grondstofvoorwaarden:
1.       Genetische manipulatie:
•         tegen gebruik van gemanipuleerde
plantaardige en dierlijke grondstoffen.
•         daar genmanipulatie in de landbouw omstreden en biologisch niet verantwoord is, wordt de biologische landbouw ondersteund en een actieve inzet tegen gentechniek bedreven.
2.      Biologische verdraagzaamheid:
•         uitsluitend natuurlijke eind-grondstoffen, waar mogelijk gecertificeerd naar EG-Bio-VO (EG-verordening voor de biologische landbouw)
•         milieuvriendelijk productieproces
•         optimale afbreekbaarheid van de grondstoffen en eindproducten
•         duurzame, milieuvriendelijke en recyclebare verpakkingen
3.      Sociale verdraagzaamheid:
•         grondstoffen van Fair Trade en Derde-Wereld-Projecten
•         gebruik van afvalstoffen
•         collegialiteit

Vernieuwing SANTE & LOGONA assortiment


Chemische stoffen, parabenen, siliconen daar zit niemand op te wachten.100% natuurlijk, dierproefvrij, biologisch, duurzaam, BDIH en NaTrue gecertificeerd, dat is wat we willen. Oftewel er is een groeiende belangstelling voor Natuurcosmetica. Geweldig! 

 
Als importeur van natuurcosmetica merken SANTE en LOGONA in Nederland, willen we dan ook beide merken sterker profileren in de succesvolle assortimentsgroepen. Dat levert een overzichtelijker, sterker en toekomst georiënteerd assortiment op voor beide merken. Ook een leuk bijkomend voordeel is dat de merken dan in de toekomst beter beschikbaar zullen zijn. 
 

Het merk SANTE natuurcosmetica 

SANTE maakt het gebruiken van natuurcosmetica tot een genoegen voor het hele gezin. De innovatieve, puur plantaardige verzorgingsproducten zijn ongecompliceerd, trendy én betaalbaar. Het jonge, kleurrijke imago van SANTE is zo natuurlijk als de receptuur. De producten van SANTE bevatten uitsluitend werkzame stoffen op plantaardige basis, evenals kostbare extracten en oliën van gecertificeerde biologische kwaliteit. Nagenoeg alle SANTE producten zijn BDIH en NaTrue gecertificeerd, glutenvrij en/of veganistisch!

Wat je binnekort steeds meer van SANTE zult tegenkomen:

- Family: Naast lichaamsverzorging en haarverzorging nu ook  gezichtsverzorging!
- Overige lichaamsverzorging: tandpasta (met nieuwe Tandgel Vitamine B12 zonder fluoride), deodorant en Femme scheerschuim.
- Haar: shampoo, haarkleuring, -styling en -verzorging.
- Mannen, beide lijnen: Homme l (met kruidig-frisse geur) en Homme ll (met houttonen).

Meer informatie www.terrasana.nl/sante

 

Het merk LOGONA natuurcosmeticaAls pionier binnen de natuurcosmetica vertrouwt LOGONA al 35 jaar op de kracht van kruiden en planten. Het continue innoveren en ontwikkelen van het assortiment heeft ervoor gezorgd dat er een mooi assortiment staat, van gezichtsverzorging tot lichaams- en haarverzorging voor man, vrouw, en kind. Alle producten voldoen aan de strengste natuurcosmetica criteria. 

 

Wat je binnenkort van LOGONA steeds meer voorbij zult tegenkomen:

- Gezichtsverzorging: Bio-Rozen en AgeProtection (uitbreiding: 4 nieuwe producten!)
- Haar: kleurenshampoos, extra verzorging, haarstyling en haarkleuring. 
- Lichaamsverzorging/specials: Lavaerde en Pur.
- De “Kids” lijn.
- De “Mann” lijn.
 
Meer informatie www.terrasana.nl/logona 

terug