Nieuw! Rijst en Gierst Amazake

Amazake is een verrassend lekkere, zoete dessertcrème en natuurlijk zoetmiddel. Verkrijgbaar in twee varianten: rijst & gierst.
 
  • Geen riet- of bietsuiker, zuivelproducten, chemische toevoegingen of conserveermiddelen, cholesterol of gluten en is zoutarm, 100% plantaardig en biologisch.
  • Uitermate geschikt om melk, boter en suiker te vervangen. 
  • Ook in baby en kindervoeding te gebruiken als er sprake is van melkallergie of voedselintolerantie. 
  • Zo uit de pot te gebruiken.
 

Ambachtelijk bereid

 

Amazake wordt ambachtelijk geproduceerd volgens traditioneel recept op natuurlijke wijze.  Letterlijk vertaald betekent amazake 'zoete sake'. Het is het eerste - nog alcoholvrije - stadium van de bekende sake. Gekookte rijst of gierst wordt gemengd met kojirijst. Dit brengt een fermentatieproces op gang. Natuurlijke enzymen breken de complexe koolhydraten van de rijst af tot natuurlijke suikers. Als de fermentatie hier gestopt wordt verkrijgt men na maling een romige zoete crème: Amazake.

Hoe te gebruiken?
Amazake is een goede basis voor smoothies, desserts en pannenkoeken of voeg het toe aan taart-, cake- of koekjesbeslag. Lekker als topping op fruit en cake, of als beleg op wafels, rijstwafels, crackers, pannnenkoeken en brood. Rijst Amazake heeft een iets zoetere smaak dan Gierst Amazake. 
 

Recepten

 
 
amazake, biologisch,

Specifieke productinformatie voedingswaarden 
- Rijst Amazake 
-
Gierst Amazake 
 

terug