Ramen eten? 3 glutenvrije soorten!

Ramen, wat is dat?

Ramen is een superpopulair Japans noedelsoepgerecht. Een verwarmend soepje bomvol smaak. Meestal eet je ramen met instantnoedels. Daar zit dan een zakje bouillon bij. Dat kan beter, dachten wij. Daarom, speciaal voor jou: ramennoedels, gemaakt van rijst of boekweit en shiitake. Zónder zakje smaakversterkers.
  • Puur recept, zelfs geen zout toegevoegd!
  • Zonder zakje smaakversterkers, zoals je bij instantnoedels vaak wel krijgt
  • Glutenvrij (oh yeah, zo vind je ramen zelden!)
  • Biologisch
  • 3 soorten
Biologische ramen van TerraSana in 3 soorten: zwarte rijst, bruine rijst en boekweit en shiitake

Ramen als gerecht

Ramen is eigenlijk de benaming voor het hele gerecht. Dus de bouillon én de noedels. In Japan eten ze daar meestal plakken varkensvlees en een ei bij. Ook altijd een stukje nori, zeewier (bijv. wakame) en bosui. Toppings als furikake of gomasio maken je ramen helemaal af.

Eet je liever geen varkensvlees? Wij ook niet. Daarom zijn al onze ramen recepten vegan. Je hebt helemaal geen vlees nodig om een soep bomvol smaak te krijgen.

Ramen vs soba vs udon

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de typisch Japanse noedels ramen, soba en udon? Nou, dit dus:
 
  Basis Soort noedel Gebruik Kooktijd
Ramen Rijst / boekweit Dun, stevig In soep of wok 3 minuten
Soba Boekweit / tarwe Dun, soepel Met groente of dipsaus 4-6 minuten
Udon Tarwe Dik, rond Met groente en saus 10-11 minuten
 
Ramen vs. soba vs. udon (Japanse noedels)
PS: na het koken ziet udon er dikker en ronder uit dan vóór het koken.

Hoe gebruik je ramennoedels?

De kooktijd

Ramen kook je in 3 minuten gaar. Na een minuutje of twee trek je ze zachtjes uit elkaar met een vork. Maak je een echte Japanse ramen- of misobouillon? Kook ze dan de laatste 3 minuten mee.

Maak je ze liever klaar zoals je met instant noedels doet? Of heb je alleen een waterkoker bij de hand en geen gasfornuis? Breng water aan de kook, doe in een pan met deksel en laat de ‘cakes’ 8-10 minuten weken.

Zo maak je superlekkere ramen in 5 minuten

Zelf ramenbouillon maken is dus supermakkelijk. Je doet alle ingrediënten in de blender en kookt alles in 3 minuten gaar. Klik hier om te zien hoe je deze supersnelle ramen maakt.

Supersnelle ramen (5 minuten). Bomvol smaak. Met de biologische zwarte rijstnoedels van TerraSana

Waar kan ik biologische ramen kopen?

Onze ramen koop je in de (online) biowinkel. Check deze lijst van webshops waar precies.
 

terug