RECEPT: rijstballetjes met ume
Deze rijstballetjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens verrukkelijk. Of je nu een hartige snack bij de borrel, een representatief diner of een snelle lunch wilt maken: hier kan iedereen op ieder moment van de dag van genieten.
 
Dit is gemakkelijker dan sushi!
Ja, je rolt de rijst ook, maar dit kan iedereen. Hier hoef je geen sushi skills voor te hebben. Wat je wel nodig hebt, is huishoudfolie. Gebruik je de radijsjes, dan kun je de balletjes die je in het folie gedraaid hebt het beste een paar minuutjes laten rusten. Zo vormen de radijsjes zich naar de rijst.
 
Weet je wat ook lekker is?
Rol de balletjes in furikake! Geen gedoe met folie, wél een heerlijk balletje. Verder kun je natuurlijk hele dunne  plakjes komkommer gebruiken, een garnaal of plakje vis, of sesamzaad. Daarna dip je ze heerlijk in shoyu of tamari en/of wasabi. Gebruik je fantasie!

Bekijk hier hoe je het maakt:

Japanse rijstballetjes met biologische umeboshi. Met veel ingrediƫnten van TerraSana.

terug