3 toppings voor popcorn #popcorndag
Vandaag het popcorndag! De uitgelezen kans om deze relatief verantwoorde snack te vieren. Drie lekkere recepten voor toppings, waarvan één wel heel verrassende!

Popcorn maak je natuurlijk heel gemakkelijk zelf. Giet een laagje olijfolie, kokosolie of sesamolie in een pan met deksel, bedek met een laagje pofmaïs en blijf de pan iedere 10 seconden zachtjes heen en weer schudden tot alle korrels gepoft zijn.

3 recepten voor popcorn toppings

 Popcorn met vegan salted caramel topping!

Popcorn salted caramel

Ingrediënten

200 ml kokosmelk
20 g kokosbloesemsuiker
1 tl Himalayazout

Bereiding

Meng de kokosmelk en kokosbloesemsuiker in een steelpannetje en laat dit inkoken tot een stroperige brij ontstaat. Voeg op het laatst een theelepel Himalayazout toe.
 
Popcorn met sesamolie, furikake en norisnippers. Verrassend lekker!

Popcorn seaweed

Ingrediënten

3 el sesamolie
3 el furikake
Handje norisnippers

Bereiding

Meng de sesamolie met de furikake en strooi dit over de gezouten popcorn. Strooi vervolgens de norisnippers erover.
 
Popcorn met pindakaas, what else?

Popcorn sweet peanut butter

Ingrediënten

1 el pindakaas
2 el ahornsiroop
¼ tl vanillepoeder
Evt. een scheutje amandelmelk of een beetje gesmolten kokosolie.

Bereiding

Meng de ingrediënten door elkaar. Als je de structuur te dik vindt, kun je het aanlengen met een minibeetje plantaardige melk of gesmolten kokosolie.
 

terug