Reisverslag #2: de bijzondere productie van furikake
Deze keer laten we je zien en beleven hoe onze furikake geproduceerd wordt in Japan. Peter Jacobs, onze directeur, bezocht een aantal van onze producenten, en vertelde daar de mooiste verhalen over. Lees en beleef het mee!

#2: De bijzondere productie van Furikake

Furikake is een verrukkelijk strooisel van verschillende soorten tot in perfectie geroosterd sesamzaad met geroosterde aonori-snippers en een snufje zout. Furikake heeft de heerlijke smaak van geroosterd sesamzaad met prachtige umami tonen en is tevens een eenvoudige manier om zeewier te nuttigen. Furikake kan op vele gerechten gestrooid worden: sushi, roerbakgroenten, gebakken/gestoofde vis of noedels. Het geeft een heerlijke finishing touch aan heel veel gerechten. Als je niet verslaafd wilt raken, begin er dan niet aan, want furikake is echt té lekker.

Klik hier om het verslag te lezen. 

terug