Quinoa bowl met tofu en zoete aardappel uit de oven

Japans

Dit quinoa recept is een efficiënte manier van lunchen. Je hoeft namelijk alleen maar de quinoa te koken en de tofu en groente te snijden. Voor de rest doet de oven het werk. Ideaal als je op een thuiswerkdag toch lekker gezond wilt lunchen, of als je juist een goede lunch mee naar kantoor wilt nemen. Een quinoa bowl met de juiste combi van smaken en precies genoeg eiwitten voor je vegan dieet.

Diner & lunchGroentegerecht2 porties45 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Driekleuren quinoa120 g
Tofu200 g
Tamari2 el
Sriracha1 tl
Geroosterde sesamolie2 elArrowroot1 el
Avocado1
Komkommer1
Radijsjes4-6
Zoete aardappel1
Edamame bonen75 g
Umami sausnaar smaakFurikakenaar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet het apart.
  3. Snijd de tofu in blokjes of reepjes.
  4. Meng de tamari, sriracha, 1 eetlepel sesamolie en arrowroot in een kom. Voeg de tofu toe, meng goed en laat 15-30 minuten marineren.
  5. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Meng met 1 eetlepel sesamolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de tofu en zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de tofu goudbruin en knapperig is, en de zoete aardappel gaar.
  7. Bereid de overige ingrediënten voor: snijd de avocado in blokken, radijsjes in dunne plakjes en de komkommer in stukjes. Kook de edamame volgens de instructies op de verpakking.
  8. Verdeel de gekookte quinoa over twee kommen.
  9. Voeg de gebakken tofu, zoete aardappel, avocado, komkommer, radijsjes en edamame toe in aparte secties op de quinoa.
  10. Schenk een flinke scheut umami-saus over je bowl.
  11. Strooi furikake over de bowl als garnering.

Tip(s)

  • Voeg nog wat chilivlokken toe voor wat extra pit!