Sushi wrap met teriyaki tofu

Japans

Is het een sushi sandwich? Een sushi wrap? You choose. Het lijkt in ieder geval op sushi als je naar de ingrediënten kijkt. Een groot voordeel van deze vorm van sushi is dat je niet hoeft te rollen. Je vouwt de sushi sandwich als een pakketje op. Zo kan iedereen sushi maken!

De plak tofu breng je op smaak met onze kant-en-klare teriyaki. Een winner, want de combinatie met sushirijst, avocado en wortel zorgt voor de perfecte smaakbalans én bite.

LunchSushi1 portie25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de dip:Tamarinaar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Als de rijst klaar is, roer dan voorzichtig de genmai su erdoor en laat de rijst afkoelen.
  2. Snijd de tofu in flinterdunne plakken van 5 millimeter. Bestrooi met peper en zout en wrijf dit erin. Bak de plakken tofu in sesamolie tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  3. Zet het vuur zacht en giet de teriyaki over de plakken tofu. Draai ze om en verdeel de rest van de teriyaki over de tofu. Bak kort, tot de tofu bruin is. Laat afkoelen.
  4. Schil de wortel en snijd er dunne plakjes van met een kaasschaaf of dunschiller. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes.
  5. Leg een vel nori op een schoon, droog oppervlak.
  6. Verdeel de helft van de afgekoelde sushirijst gelijkmatig over de nori, in de vorm van een vierkant (van 8-10 cm).
  7. Leg de tofu, wortel, rode kool en plakjes avocado op het vierkantje rijst.
  8. Sluit af met de overgebleven sushirijst.
  9. Vouw de punten van het nori vel naar het midden, zodat je een vierkant pakketje krijgt.
  10. Draai het pakketje om en snijd het doormidden.
  11. Serveer met tamari sojasaus als dip.

Tip(s)

  • Je kunt de teriyaki ook als dip gebruiken, die is wat zoeter dan tamari.
  • Ook lekker met wasabi-mayonaise of een dip van mayonaise met sriracha of miso.