Goma dofu: tofu van tahin

Japans
DessertIJs en toetjes5 minuten bereiden12 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de dashi:Shiitake koshin1 st.Kombu1/2 strip
Water400 ml

Zo maak je het

  1. Maak van tevoren de dashi. Doe de shiitake, de kombu en het water in een kom. Zet een nachtje in de koelkast. Geen tijd? Laat het dan minimaal een uur weken.
  2. Meng de kuzu in een apart schaaltje met een klein beetje vocht van de dashi, zodat de kuzublokjes oplossen.
  3. Doe het vocht van de dashi en de tahin in de blender en meng.
  4. Doe in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door en voeg, terwijl je blijft roe­ren, de kuzu toe. Zet het vuur zacht, blijf 3 minuten roeren en zet dan het vuur uit.
  5. Roer af en toe nog even door om klontjes te voorkomen.
  6. Doe het mengsel in kommetjes of een bakje en laat het in de koelkast afkoelen.
  7. Snijd er bij het serveren plakken of punten van.
  8. Giet er een scheutje shoyu of tamari overheen en maak evt. af met een puntje wasabi.

Tip(s)

  • Gebruik je grijze kuzu? Gebruik dan 70 g kuzu i.p.v. 50 g. De bindkracht van grijze kuzu is namelijk minder.