Maqui-kokostaartje

Glutenvrij
Vegan
DessertTaart en gebak2 cakejes30 minuten bereiden8 uur wachten8 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Zet een blikje kokosmelk (die van ons met 22% vet) een nachtje in de koelkast, zodat het vet zich van het vocht scheidt en er een dik gedeelte ontstaat.
  2. Laat de cashewnoten in koud water een nachtje weken.
  3. Maal de dadels helemaal fijn in de keukenmachine of blender. Voeg de hazelnoten toe en maal nogmaals.
  4. Verdeel de eetlepels kokosrasp over de bodem van de vormpjes. Zo blijft het taartje straks minder plakken.
  5. Verdeel het dadel-notenmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet dit in de koelkast.
  6. Doe de cashewnoten, kokosolie, kokoscrème (het dikke gedeelte van de kokosmelk), ahornsiroop en het maquipoeder in de blender en maal tot het een mooi geheel is.
  7. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het mengsel over de dadellaag. Laat 1-2 uur rusten in de koelkast.
  8. Garneer met gojibessen, kokosrasp en eventueel wat chiazaad.

Tip(s)

  • Je kunt de maqui ook vervangen door açai.