Mueslirepen

Alleen gezoet met ahornsiroop
Vegan
SnackKoek en snoep10 repen15 minuten bereiden30 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Oven
Cake tin
Food processor
Baking paper

Chef

De Appel van Eva

Natuurvoedingsadviseur. Deelt graag kennis over gezonde voeding. Food, body & mind. Recepten, productenreviews en lifestyle.

Zo maak je het

  1. Verspreid de havermout over een bakplaat, op bakpapier. Rooster de havermout zo’n 10 minuten op 160°C in de oven. Schep halverwege even om.
  2. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
  3. Maal de dadels helemaal fijn met een keukenmachine, tot een gladde bal ontstaat. Doe dit in een grote kom en meng de pindakaas en ahornsiroop erdoorheen.
  4. Maal de amandelen, pompoenpitten, bananen- en kokoschips in de keukenmachine kort in kleine stukjes.
  5. Haal de havermout uit de oven en laat even afkoelen.
  6. Voeg de havermout bij het dadelmengsel en kneed door, zodat alles goed vermengd is.
  7. Voeg daarna de gehakte ingrediënten toe. Kneed weer alles goed door.
  8. Doe het mengsel in het beklede bakblik en druk alles goed aan.
  9. Zet het bakblik zo’n 30 minuten in de vriezer. Haal het mengsel uit het bakblik en snijd het in circa 10 repen met een scherp mes.
  10. Je kunt de repen in de vriezer extra lang bewaren!

Tip(s)

  • Varieer eens met hazelnoten, gojibessen of stukjes gedroogde ananas!