Ontbijtkoek zonder toegevoegd suiker

Glutenvrij
Vegan
SnackKoek en snoep10-12 porties45 minuten bereiden10 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

Food processor

Chef

Nora - Noralicious 

Health-promoter en health coach. Kookboekenauteur. Kookt het liefst snel, simpel en gezond. Houdt van puur en onbewerkt eten. Pleit voor het Pioppi-dieet.

Zo maak je het

  1. Doe het chiazaad en 75 ml water in een mok. Laat 10 minuten staan om te wellen. Roer iedere minuut even goed door, zodat het niet gaat plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de abrikozen en het citroensap in de keukenmachine en mix tot een plakkerig geheel. Haal tussendoor evt. de stukjes abrikoos van de randen, totdat alles fijn is.
  4. Voeg de havermout, de notenpasta, de kokosmelk, de kaneel, de baksoda en het zout toe aan de keukenmachine en mix in circa 2 minuten tot een egaal deeg.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over het bakpapier en strooi het sesamzaad erover.
  6. Bak de ontbijtkoek gedurende 35 minuten in de oven.
  7. Laat afkoelen en snijd de ontbijtkoek in vierkanten of repen.