Pannenkoeken met kokosmelk

De lekkerste vegan pannenkoeken met kokosmelk. Want ook zonder eieren kun je heerlijke homemade pancakes maken!

LunchPannenkoeken en wafels6-20 pannenkoeken25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Lijnzaad heel2 flinke el
Water4-6 el
Tarwebloem160 g
Zeezout (keltisch)snufje
Plantaardige drank (wij gebruikten rijstdrank)100 ml
Kokosolie (geurloos)om in te bakken
Vers fruitnaar smaak
Ahornsiroop graad Anaar smaakBaobabpoedernaar smaakKokosmelk puur200 ml
Bakpoeder1 tl

Keukenspullen

Blender
Mixer

Zo maak je het

  1. Maak de flax-eggs. Vermaal het lijnzaad tot meel. Heb je geen kruidenmalen of goede blender, gebruik dan gebroken lijnzaad. Meng met het water en laat ca. 10 minuten staan.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een mengkom. Voeg zout toe.
  3. Voeg de kokosmelk en de plantaardige melk toe. Klop met een mixer door elkaar, tot een gladde massa ontstaat.
  4. Voeg het papje lijnzaad toe en mix.
  5. Het deeg is wat dikker dan bij niet-vegan pancakes.
  6. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan. Schep een lepel beslag in de pan en verdeel (eventueel met een lepel) over de pan, zodat de pannenkoek niet te dik wordt.
  7. Zet het vuur medium-zacht, zodat de pannenkoek goed door kan bakken.
  8. Keer de pannenkoek zodra de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is.
  9. Serveer de pannenkoeken met fruit naar keuze, een scheutje ahornsiroop en evt. wat gezeefd baobabpoeder.

 

Tip(s)

  • Dit recept is gemaakt met de kokosmelk van TerraSana, en die bevat 22% vet. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld klappermelk. Heb je echt alleen kokosmelk met een laag vetpercentage kunnen vinden? Speel dan met de hoeveelheden rijstdrank en kokosmelk, tot je de juiste beslagdikte hebt.