Summerrolls met somen

Glutenvrij
Vegan
Japans
Diner & lunchWraps8 rollen30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Rijstpapier8 vellen
Komkommer1
Wortels3
Genmai su3 el
Avocado2
Mango1
Alfalfa90 g

Chef

Luuk's Kitchen

Lifestyle blog over gezond eten. Simpele en snelle recepten. Eet graag biologisch, suikervrij en glutenarm. Promoot TerraSana producten op demo’s in de biowinkel.

Zo maak je het

  1. Kook de somen in 3 minuten in ruim water gaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel.
  3. Leg in een diep bord en verdeel de genmai su over de groentes om ze op smaak te brengen.
  4. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de avocado.
  5. Week de rijstvellen één voor één in heet water. Leg voorzichtig op een plank en beleg met een klein handje somen, komkommer, wortel, mango, alfalfa en twee plakjes avocado.
  6. Rol stevig op tot ongeveer de helft, vouw de zijkanten naar binnen en rol door. Herhaal met de andere rijstvellen en de vulling.
  7. Meng de ingrediënten voor de saus met de sushi-azijn die je gebruikt hebt voor de komkommer en wortel en gebruik als dip.

Tip(s)

  • Varieer voor de saus met andere japanse smaakmakers als ponzu, ume of mirin.