TerraSana trendwatch! Foodtrends van 2020

Wat worden de foodtrends van 2020? Gaan we met z’n allen vegan, of toch nog niet? Welke hypes worden trends of zelfs gewoontes? De 6 belangrijkste op een rijtje.
image
28 januari 2021

Vegan.

In 2020 kiezen steeds meer mensen voor vegetarisch en veganistisch. Steeds meer mensen gaan zich verantwoordelijk voelen voor de impact die de vlees- en zuivelindustrie heeft op mens, dier en milieu. Vorig jaar introduceerden we een aantal nieuwe vegan producten, waaronder vegan lattes (hippe drankjes) en een lijn van vier vegan cakes zonder toegevoegd suiker.

Vervangers voor koffie en thee.

Chai latte en golden milk waren in 2019 al on-trend, in 2020 gaan we hier nog een stapje verder in. We kiezen steeds vaker voor een alternatief op koffie of thee. Matcha is door de hoeveelheid cafeïne natuurlijk dé vervanger voor koffie. Vorig jaar introduceerden we een speciale matcha-variant om thee of (vegan) latte van te maken. Een high-end product met een sublieme smaak en kwaliteit!

Alternatieve snacks.

We houden steeds meer van snacks die vrij zijn van geraffineerde suikers, dierlijke ingrediënten, gluten, gist of tarwe. Onze speciale vegan cakes zijn daar het ultieme voorbeeld van, die hebben het allemaal. In 2019 gingen ook de glutenvrije, low-fat triangles weer als een trein. We zijn nog lang niet klaar met gezond snacken!

Eten zoals Japanners dat doen.

We kijken al een tijdje van de Japanners af hoe zij eten. Sushi is al jaren een steeds groter wordende trend en het boek Ikigai stond vorig jaar lange tijd in de top 10. We kunnen leren van hoe Japanners leven en eten! Een klein voorbeeld: wij gebruiken zout, in Japan gebruiken ze als alternatief vaak gomasio. Een eiwitrijk sesamstrooisel. Dit gaat we in 2020 vaker terugvinden op de Nederlandse keukentafel!

Sustainable food (zeewier).

Onderdeel van de Japan trend is het feit dat zeewier een steeds grotere plek gaat innemen in de Nederlandse keuken. We zijn gefascineerd door de umamismaak en zien zeewier als superfood. Eén van de recentste nieuwe producten is agar-agar. Dat is zeewier en een vegan geleermiddel tegelijk. All-in one!

Duurzaam en lokaal.

Lokaal eten is een trend die in 2020 gaat doorzetten. Wij proberen ook steeds meer uit de buurt te halen. Zo introduceerden we in februari Finse glutenvrije havermout die in de regio op een duurzame manier wordt verbouwd en verwerkt.

Voor TerraSana in het bijzonder wordt duurzaamheid hét thema van 2020. Nu de vernieuwing van de productlijnen bijna achter de rug is, kan TerraSana zich steeds meer gaan richten op verduurzaming. Een mooi doel voor het nieuwe jaar!