Aloo gobi

Glutenvrij
Vegan
Suikervrij
Indiaas
Aloo gobi is één van de populairste Indiase gerechten. Aloo betekent aardappel, gobi betekent bloemkool. Een lekker ovengerecht dat je eet als bijgerecht zonder saus, of als curry met bijvoorbeeld Indiase dahl en naan.
Diner & lunchEenpansgerecht2-3 porties1 uur 5 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Bloemkool400 g
Aardappelen400 g
Knoflook1 teentje
Thaise rode currypasta75 g
Olijfolie2 el
Water4-6 el
Limoensap2 el
Tomaten2
Verse koriander2 handje

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breek de bloemkool in kleine roosjes en was ze schoon.
  3. Schil de aardappels of boen ze schoon met een groenteborstel. Snijd in blokjes van 1-2 cm.
  4. Snijd de tomaten in de blokjes.
  5. Pers de knoflook.
  6. Meng samen met de rode currypasta, het water, de olijfolie en het limoensap in een ovenschaal.
  7. Voeg de bloemkool en aardappels toe en meng met de saus, tot alles goed bedekt is. Schep de tomaten erdoor. Laat 1 uur lang garen in de oven. Roer af en toe om.
  8. Snijd de koriander of peterselie fijn en meng met de aloo gobi.

Tip(s)

  • Serveer de aloo gobi met dahl en naan.