Baba ganoesh - spread van aubergine

Mediterraans

Een piadina is een Italiaanse platte wrap. Dit is een bijzondere, want die is niet gemaakt van maïs, maar van tarwe en hennep. Maar eerlijk, in dit recept is de baba ganoush de winnaar. Zo geef je je Italiaanse wrap een Midden-Oosterse touch. Een magnifieke combi van smaken en structuren!

BijgerechtSaus, dip en dressing2 wraps55 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de baba ganoush:
Aubergine1
Citroen0,5
Tahin1 flinke el
Knoflook1 teentje
Olijfolie2 el
Peper en zout

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op grillstand of zo hoog mogelijk (bij ons stond ie op 260°C).
  2. Laat de aubergine heel. Prik er alleen wat gaatjes in.
  3. Rooster de aubergine in 40-50 minuten zacht.
  4. Pel de schil eraf.
  5. Pers de halve citroen en het teentje knoflook. Prak de aubergine en voeg alle ingrediënten voor de baba ganoush toe. Heb je liever een fijnere spread? Gebruik dan een blender of staafmixer om de spread helemaal glad te maken. In dat geval kun je er ook voor kiezen om de schil mee te malen.
  6. Gebruik als dip of smeer op een piadina.

Tip(s)