Bananenijs met pindakaas en cacaonibs

Lekker warm weer staat garant voor heel veel ijs eten! Wil je koude snack simpel, lekker en gezond houden? Dit vegan bananenijs is een klassieker!

DessertIJs en toetjes3-4 bolletjes10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Banaan4
Speculaaskruiden1/2 tl
Cacaonibs1 el
Pindakaas1 el

Zo maak je het

  1. Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Leg ze een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Maal de bananen, samen met de speculaaskruiden tot een egale, ijsachtige substantie in de blender. Voeg op het laatst de cacaonibs toe en pulseer nog even kort, tot alles goed door elkaar zit.
  3. Meng de pindakaas met een mes losjes door het bananenmengsel, zodat de pindakaas nog zichtbaar blijft en je een marmeren effect krijgt.
  4. Het ijs is het lekkerst als je het direct opeet of een nog even een uurtje (of 2) in de vriezer zet, totdat het de juiste dikte heeft.