Boekweitnoodles met adukibonen en tahin

Glutenvrij
Japans
DinerNoodlegerecht2 porties15 minuten bereiden2 uur wachten10 minuten weken
Delen:

Chef

Isabel - De hippe vegetariër

Ondernemer. Oprichter van het grootste vegetarische foodblog van Nederland. Het brein achter de bekende ‘nationale week zonder vlees’. Vega recepten.

Zo maak je het

  1. Bereid de adukibonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: eerst weken en daarna circa 50 minuten koken. Om de bonen goed heel te houden kun je ervoor kiezen om ze niet te weken en ze in 80-90 minuten gaar te koken.
  2. Week de sengiri daikon gedurende 10 minuten in koud water en giet af.
  3. Kook de boekweitnoedels in 3-4 minuten gaar en spoel af met koud water.
  4. Maak de tahindressing door in een schaaltje de tahin te mengen met de sesamolie, de mirin, het citroensap en de honing. Wil je de saus iets frisser maken, zonder zuur toe te voegen? Voeg dan naar smaak versgeperst sinaasappelsap toe.
  5. Meng de boekweitnoedels met de geweekte sengiri daikon en verdeel over twee kommen.
  6. Strooi hier de adukibonen overheen en verdeel de dressing erover.
  7. Garneer met verse peterselie en zwarte sesam, furikake of besprenkel met shoyu.

Tip(s)

  • Ook heerlijk met gegrilde groene asperges.