Calorie-arme sushi sandwich met oesterzwammen

Japans

Aan dit vegan sushi recept zijn 2 dingen bijzonder. 1: het is geen sushi-rol, maar een sushi-sandwich. Een pakketje vol met sushi-ingrediënten. 2: we gebruiken konjac rijst. Hier zitten bijna geen calorieën, vetten en koolhydraten in. Zo heb je een pakketje met calorie-arme én low-carb sushi. Ideaal als je even op moet letten met eten, of als je gewoon niet zoveel honger hebt, maar toch een gevarieerde lunch wilt. Een sushi sandwich heeft een ander voordeel: je hoeft de sushi niet te rollen. Je vouwt ‘m op als een cadeautje. Dippen in umami-saus is overigens echt een aanrader, maar als je liever iets zouters wilt, is tamari of shoyu ook altijd top.

LunchSushi2 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Konjac rijst120 gUmami saus2 el
Oesterzwammen50 g
Geroosterde sesamolie1 tlSushi nori2 vellen
Spinaziehandje
Avocadohalve
Alfalfahandje

Zo maak je het

  1. Laat de konjac-rijst goed uitlekken. Dep eventueel goed droog. Meng de rijst met 1 eetlepel umami-saus. Laat even staan om de smaken in te laten trekken.
  2. Scheur de oesterzwammen in kleinere reepjes.
  3. Bak de oesterzwammen in sesamolie tot ze zacht zijn (5-7 minuten) en meng ze met 1 eetlepel umami-saus.
  4. Leg een vel nori op een schoon, droog oppervlak.
  5. Leg een kwart van de konjac-rijst in het midden van het vel, in de vorm van een vierkant (van 8-10 cm). Zorg dat je het geheel straks als een pakketje op kunt vouwen.
  6. Bedek de rijst met een dun laagje spinazie, reepjes avocado, de gebakken oesterzwammen en een pluk alfalfa. Sluit af met nog een laagje konjac-rijst.
  7. Vouw de punten naar het midden, zodat je een vierkant pakketje hebt.
  8. Draai het pakketje om en snijd doormidden.
  9. Dip in umami-saus.

Tip(s)

  • In plaats van umami-saus als dipsaus te gebruiken, kun je ook tamari of shoyu pakken.