Chiapudding met dadel-notenmix

Glutenvrij
Vegan
Pindavrij
Zin in een goed begin van de dag? Deze chiapudding is echt een feestje. Je maakt het in de avond en geniet er in de ochtend van. Een pudding gemaakt van superfoods, aangevuld met chocola en noten. Het perfecte vegan ontbijt!
OntbijtOntbijt1 portie15 minuten bereiden15 minuten weken
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Meng de amandelmelk en het chiazaad in een mok. Laat minimaal 15 minuten weken. Roer vooral in de eerste paar minuten geregeld goed door, anders gaat het chiazaad aan elkaar plakken.
  2. Doe vervolgens de 100 ml kokosmelk erbij en roer door.
  3. Snijd een halve banaan in plakjes en leg deze tegen de zijkanten van het glas.
  4. Prak de rest van de banaan fijn en meng met de chiapudding.
  5. Doe de dadels, de 3-mix en het cacaopoeder in een blender en maal tot een gladde massa.
  6. Voeg 5 eetlepels kokosmelk toe, tot het mengsel zo dun is als een dikke saus.
  7. Vul je glas met een laagje chiapudding, laagje dadelmengsel, weer een laagje chiapudding, enzovoorts.

Tip(s)

  • Gebruik de rest van de kokosmelk in een smoothie, soep of maak er karamelsaus van!
  • Ben je een echte chocoladefreak? Meng dan 1 eetlepel cacao en 1 eetlepel ahornsiroop met het chiamengsel. Zo maak je er echt een chocoladebommetje van!
  • Geen zin om de blender te gebruiken? Hm, de dadelmix is superlekker, maar ik snap je! Maak het jezelf gemakkelijk en vervang de dadels voor een paar eetlepels ahornsiroop. Mengen kan dan in een kommetje.