Chocofudge met hazelnoten

Glutenvrij
Vegan
Pindavrij
Als je van chocolade én van fudge houdt, is dit recept echt must-do. Het is een heerlijke zachte fudge met een lekkere bite door de hazelnoten. Natuurlijk kun je het afwisselen met iedere andere notenpasta en noot. Om jezelf of anderen heerlijk mee te verwennen!
SnackKoek en snoep16 blokjes10 minuten bereiden6 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Vegan pure chocolade (72%)200 g
Kokosmelk puur40 mlHazelnootpasta bruin50 gAhornsiroop graad C2 el
Vanillepoedermespuntje
Hazelnoten bruin75 g
Grof zeezoutnaar smaak

Keukenspullen

Vierkant bakje (12 x 12 cm)

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Breek de chocolade in blokjes.
  2. Hak de hazelnoten grof. Houd ongeveer een derde van de gehakte hazelnoten apart.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve het zeezout en 1/3 van de hazelnoten, in een steelpan. Verwarm langzaam, terwijl je goed blijft roeren. Zodra alles gesmolten is, neem je de pan van het vuur.
  4. Bedek een vierkant bakje van ongeveer 12x12 cm met bakpapier. Giet het chocolademengsel erin en bestrooi met de rest van de hazelnoten en zeezout naar smaak.
  5. Laat geheel afkoelen in de koelkast.

Tip(s)

  • Bewaar het in de koelkast, dan is het het lekkerst.