Chocoladeijs

Vegan ijs? Da’s superleuk om te maken. Iedereen kan het, en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Lekker als snack, maar dit recept kan zelfs als ontbijt!

DessertIJs en toetjes4-5 bolletjes15 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen in plakjes. Doe minimaal 1 nacht van tevoren in de vriezer. 
  2. Zet het blikje TerraSana kokosmelk minimaal een nacht van tevoren in de koelkast. Let op dat je kokosmelk gebruikt met een hoog kokos- en vetpercentage (die van ons is van 80% kokos).
  3. Doe de bevroren plakjes banaan in de blender. 
  4. Schraap 100 gram van het dikke gedeelte van de kokosmelk uit het blikje en voeg toe aan de banaan, samen met de ahornsiroop, het cacaopoeder en de hazelnootpasta. 
  5. Maal tot ijs. Schep met een mes de chocopasta door het ijs, zodat je stukjes chocola erin ziet.
  6. Schep met een ijslepel in bowls. 

Tip(s)

  • Je kan in principe iedere notenpastasoort gebruiken. Heb je dus geen hazelnootpasta in huis, gebruik dan cashew- of amandelpasta.