Chocoladeschotsen driekleuren

Vegan
Pindavrij

Wil je iets moois én zoets uitdelen zonder er veel moeite voor te doen? Deze chocolade snack is een zoet tussendoortje voor jou, je visite of je kids. Chocolade wint het altijd toch? Een recept voor zelfgemaakte brokken chocola (chocoladescherven) waar je indruk mee kunt maken. Je kunt dit recept voor chocoladeschotsen heel goed van tevoren klaar maken. Ook leuk om samen te maken met je kinderen. Een lekker recept voor de feestdagen, of als traktatie als je jarig bent!

SnackKoek en snoep16-20 brokken15 minuten bereiden240 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Voor het roze:
Vegan witte chocolade200 g
Rode bietensap1 tl
Kokosmelk puur3 el
Voor het geel:
Vegan witte chocolade200 g
Curcuma latte vanilla1 tl
Kaneelpoeder0,5 tl
Kokosmelk puur3 el
Voor het bruin:
Instant koffiepoeder1 tl
Kokosmelk puur5 el
Vegan pure chocolade (72%)200 g
Hazelnootpasta bruin1 el

Keukenspullen

Satéprikker

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Begin met het roze gedeelte. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Roer de rode bietensap en kokosmelk erdoor. Zet apart.
  2. Laat de witte chocolade voor het gele gedeelte smelten en meng met curcuma vanilla latte, de kaneel en de kokosmelk. Zet apart.
  3. Doe de koffie en kokosmelk in een pannetje. Laat de koffie goed oplossen. Breek de pure chocolade in stukjes en voeg, samen met de hazelnootpasta toe. Blijf goed roeren, tot alle chocolade gesmolten is.
  4. Bedek een grote snijplank met bakpapier. Giet hier en daar een klodder pure chocolade over het bakpapier. Doe hetzelfde met de roze chocolade. Vul de laatste gaten op met de gele chocolade. Zorg dat er geen lege plekken zijn, en dat alle drie de kleuren overal goed zichtbaar zijn en min of meer gelijk verdeeld zijn.
  5. Geef de chocoladereep een marmeren effect door met de satéprikker rondjes te maken in de chocolade. Maak bijvoorbeeld ‘achtjes’.
  6. Laat afkoelen in de koelkast of vriezer.
  7. Breek ze in schotsen en bewaar in de koelkast of vriezer tot consumptie.

Tip(s)

  • Geen bietensap in huis, maar wel frambozen, aardbeien of granaatappel? Pureer daar dan een beetje van of knijp uit, zo krijgt de witte chocolade ook een roze look. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig. 
  • Bij de biowinkel kun je vegan witte chocoladerepen kopen, gemaakt van haver of soja.