Orthomoleculair voedingsspecialist en coach. Runt een blog en webshop voor voeding en supplementen. Hart voor mensen met allergieën. Check beterdooreten.nl
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de walnoten grof en doe ze in een grote mengkom.
Snijd de courgette in stukken en maal deze in een keukenmachine helemaal tot moes. Doe dit bij de walnoten in de mengkom.
Voeg het lijnzaad, de havermeel, het bakpoeder en het zout toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de zonnebloempasta toe.
Meng de psylliumvezels met 50 ml water in een apart kommetje en roer dit door het deeg.
Voeg evt. geleidelijk nog wat water toe als het deeg te droog is. Zorg wel dat het niet te plakkerig wordt.
Neem de deegbol in handen en vorm met je handen een langwerpig brood.
Plaats het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven.