Curry met jackfruit, paksoi en tomaat

Glutenvrij
Vegan
Suikervrij
Aziatisch

Deze kant-en-klare curry zit voor 52% vol met jackfruit. Jackfruit heeft de structuur van vlees, maar is groente en fruit in één. Superfood in een licht- of mediumpittige curry! Lekker met paksoi, tomaatjes en extra kokosmelk.

DinerCurry2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Rijst200 g
Paksoi1/2 stronk
Ui1 middelgrote
Knoflook1 teentje
Olijfolie2 el
Thaise rode curry met jackfruit1 potKokosmelk puur200 ml
Cherrytomaten150 g
Arrowroot1 el
Water3 el
Verse koriander2 handje

Zo maak je het

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui, knoflook en paksoi fijn. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
  3. Voeg de witte delen van de paksoi toe en bak nogmaals 1 minuut. Zet het vuur zacht.
  4. Voeg de jackfruitcurry en kokosmelk toe en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg ze, samen met de groene delen van de paksoi de laatste 2 minuten toe.
  6. Meng de arrowroot met koud water en voeg toe aan de curry. Roer tot de saus de juiste dikte heeft.
  7. Snijd de koriander fijn.
  8. Verdeel de curry over 3-4 kommen en maak af met verse koriander.
  9. Serveer met rijst.

Tip(s)

Ook lekker met naan (Indiaas brood).