Dorayaki: glutenvrije pannenkoekjes met anko

Japans
Glutenvrije pannenkoeken maken kan een uitdaging zijn, want gluten houden die pannenkoeken zo mooi bijeen. Dit is een heel simpel recept voor glutenvrije pannenkoeken, en heeft wel iets weg van Japanse dorayaki. Al komt dat vooral door vulling: de adukibonenpasta. Deze anko is een typisch Japanse zoetigheid en kun je gebruiken in plaats van stroop. Dit recept is niet alleen glutenvrij, maar bevat ook meer eiwit dan je zou denken. Zowel boekweit als aduki bevatten namelijk relatief veel eiwit. Pro-tip bij het maken van deze glutenvrije pannenkoeken: bak ze langer dan je misschien gewend bent van pannenkoeken die niet vegan en glutenvrij zijn. Zo is het makkelijker om ze om te draaien en heel te houden.
Diner & lunchBrood en sandwich4 dubbele pannenkoeken2 uur 30 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Mixer

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de adukibonen in 1 tot 2 uur gaar. Hoe snel ze gaar zijn hangt af van hoe oud de bonen zijn en of je ze van tevoren weekt.
  2. Doe de ingrediënten voor de pannenkoekjes in een kom en meng met een garde tot een glad beslag.
  3. Doe een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes hier één voor één in. Wij gebruik­ten een ronde mal van 8 cm om de pannenkoekjes wat dikker te maken. Je kunt er ook gewone (grote) pannenkoeken mee maken, zonder mal.
  4. Doe de ingredïenten voor de anko in de blender en maal tot een gladde spread.
  5. Smeer een laag anko tussen twee pannenkoekjes.

Tip(s)

  • Wil je iets meer zoet? Giet dan een scheutje ahornsiroop over je pannenkoekjes.