Feestelijke chocolade rol

No-bake
Pindavrij
Glutenvrij
Vegan

Heb je een gezellige avond voor de boeg? Met deze feestelijke chocoladerol maak je er met z'n allen een feestje van. Lekker om te delen met z'n achten (of als je zoetekauwen in huis hebt met z'n vieren). Voor iedereen die gek is op chocolade, maar het snacken vegan en puur wil doen. Want in deze chocoladesnack zit niets wat er niet in hoort. Gewoon puur genieten van chocola, noten en superfood. Eigenlijk lijkt deze chocoladerol op een recept voor arretjescake of rocky road.

DessertTaart en gebak8 plakken20 minuten bereiden3 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Bakpapier

Zo maak je het

  1. Breek de pure chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
  2. Voeg de kokosslagroom, kokosolie, 3-mix notenpasta en een snufje zout toe aan de komen en smelt boven zacht kokend water (au bain-marie). Roer tot een glad en glanzend mengsel.
  3. Hak de pistachenoten en walnoten. Voeg ze, samen met de gojibessen, toe en meng met een spatel door elkaar. Zet het geheel 10 minuten in de koelkast om iets steviger te worden.
  4. Leg de helft van het mengsel op het midden van een vel bakpapier (ongeveer 25 x 25 cm). Vouw het papier erover en rol tot een cilinder. Draai één uiteinde strak dicht en zet vast met een clip. Houd de rol rechtop en tik voorzichtig op het werkblad om een stevige, ronde vorm te krijgen. Draai het andere uiteinde strak dicht en zet ook vast met een clip. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel.
  5. Laat de rollen minimaal 3-4 uur in de koelkast opstijven.
  6. Haal de chocoladerol uit het bakpapier, bestrooi met poedersuiker en snijd in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.

Tip(s)

  • Ook lekker met een andere notenpasta, zoals amandelpasta of hazelnootpasta.Ook lekker met een andere notenpasta, zoals amandelpasta of hazelnootpasta.