Fudge met matcha en zwarte sesam

Japans
Zin in een lekkere zoete snack voor 's avonds? Of wil je je visite iets leuks en lekkers geven bij de wijn? Dit vegan snack recept is heel leuk en makkelijk om zelf te maken, en het is fudge met een leuke groene twist! Matcha en zwarte sesam is sowieso een topcombinatie, om te proeven en om te zien. Houd je niet zo van matcha, vervang het dan eens met macapoeder. Het kan even lastig zijn om vegan witte chocola te vinden, maar ze zijn er zeker. Vaak zijn die gemaakt van rijst, haver of soja.
SnackKoek en snoep15-20 blokjes10 minuten bereiden3 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

IJsblokjesvorm

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de witte chocolade au bain-marie of in een pannetje op het laagste vuur.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
  3. Doe in een siliconen ijsblokjes- of snoepjesvorm.
  4. Zet in de koelkast of vriezer om volledig af te koelen.
  5. Druk ze uit de vormpjes en serveer bij de thee.