Gekleurde rijstballetjes

Glutenvrij
Vegan
Japans

Wil je iets op tafel zetten wat lekker is en er prachtig uitziet? Het ziet er moeilijker uit dan het is. Dit kun je zelfs met kinderen doen!

VoorgerechtRijstgerecht12 balletjes30 minuten bereiden
Delen:

Zo maak je het

  1. Kook de sushirijst in 15-20 minuten gaar. Giet af. Roer er voorzichtig genmai su en mirin doorheen. Laat afkoelen.
  2. Verwijder de pitten van de umeboshi, snijd ze in stukjes en roer ze door de rijst. Draai balletjes van de rijst (3-4 cm).
  3. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Knip of snijd de norivellen in 12 rondjes (of een andere leuke vorm) van 4 cm.
  4. Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht. Leg de radijsjes in een ‘oneindige’ cirkel op het folie. Leg hier de noricirkel op en dan het rijstballetje.
  5. Pak de punten van het folie en draai het folie zo dicht mogelijk bij de rijst dicht, zodat alles strak staat en je een mooi rond balletje hebt. Laat even rusten, zodat de radijsjes zich vormen naar de rijst. Verwijder dan het folie. 
  6. Snijd de avocado in dunne plakjes. Leg 3 reepjes avocado over elkaar op het folie, vervolgens 1 of 2 plakjes sushi gember en dan het balletje. Draai er met het folie weer een geheel van. Top af met furikake. Herhaal tot de rijst op is.
  7. Dien de balletjes op door ze op mungbonenschips te leggen en dip voor het serveren in tamari.

Tip(s)

  • De rijst een kleurtje geven? Kook 1 el kurkuma mee of meng de rijst na het koken met aonori of bietensap.