Geroosterde kikkererwten met miso

Glutenvrij
Vegan
Notenvrij
Eiwitrijk
Pindavrij
Israëlisch
Een eiwitrijke snack maak je heel gemakkelijk met een pot kikkererwten en een handjevol smaakmakers. Dit is superlekker alternatief voor een vet tussendoortje. Geroosterde kikkererwten zijn ook erg lekker door een salade, noodles of als wrapvulling.
SnackGroentegerecht2-3 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kikkererwten (in pot)350 g
Geroosterde sesamolie1 elTamari2 elShiro miso1 el
Zwarte pepernaar smaak

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Vang het vocht op.
  3. Meng de sesamolie, shiro miso en tamari tot een glad geheel, eventueel met een scheutje aquafaba (kikkererwtenvocht).
  4. Zorg dat alle kikkererwten bedekt zijn met het mengsel.
  5. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Rooster in 10 minuten goudbruin in de oven.

Tip(s)