Granola met tahin en miso

Sojavrij
Alleen gezoet met ahornsiroop
Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Eiwitrijk
Granola met tahin? Dat is eens wat anders dan met pindakaas of notenpasta. In combinatie met miso wordt het recept nog een beetje hartiger. Heel lekker, promise! Dit granola recept is supersimpel en met de ingrediënten kun je eindeloos variëren. Hou je wel van een gewaagd ontbijt? Deze iets hartige variant maakte mij superblij, dus die wilde ik graag met je delen. Lekker met (zelfgemaakte) kokosyoghurt en geroosterde appel.
OntbijtGranola6-8 porties30 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de havervlokken, het sesamzaad, het hennepzaad en de witte amandelen in een kom.
  3. Roer de shiro miso, tahin en ahornsiroop in een kommetje goed door elkaar. Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng tot alle vlokken bedekt zijn.
  4. Verspreid over een bakplaat en rooster knapperig in ca. 20 minuten. Roer als het nodig is na 10 minuten even om.
  5. Knip of scheur het norivel in kleine stukjes van ca. 1x1 cm. Meng met de granola zodra deze is afgekoeld.

Tip(s)

  • Niet zo'n fan van zeewier? Laat de nori dan gewoon weg.