Groene noodlesalade met cashews

Glutenvrij
Vegan
Aziatisch
DinerNoodlegerecht1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de saus:Cashewpasta1 elShoyu1 elMirin1 el
Haverdrankoptioneel
Zwarte pepernaar smaak

Chef

De Groene Vrouw - Nienke Gottenbos

Ook bekend als ‘de poepdokter’. Coach, trainer en auteur van boeken over darmflora. 

Zo maak je het

  1. Kook de sobanoedels in 3-4 minuten gaar. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Snijd de umeboshi in kleine stukjes. Meng met de noedels.
  3. Snijd de paksoi zo fijn mogelijk.
  4. Meng de cashewpasta, glutenvrije sojasaus en mirin in een schaaltje. Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje havermelk (of andere plantaardige melk) toe. 
  5. Verdeel de noedels, paksoi en kiemen over de borden.
  6. Verdeel de saus erover.
  7. Garneer met geroosterde cashewnoten en furikake.