Henneppiadina met muhammara

Vegan
Indiaas
Wat is muhammara?', denk je misschien. Muhammara is een Mediterrane spread, gemaakt van paprika en walnoten. Een lekker alternatief voor hummus. Het is gezond en superlekker, vooral als je het zelf maakt. Meestal is muhammara een beetje grof van structuur, maar je kunt de spread net zo fijn malen als je zelf wilt. Een recept om te onthouden!
Diner & lunchWraps2 wraps15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de garnering:Piadina tarwe en hennep2
Rucolapaar handjes
Kikkererwten (in pot)4 el
Gegrilde paprika4 st.Walnotenhandje

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Knijp de stukken paprika zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Leg de paprika op schone theedoeken en dep ze droog.
  2. Doe hetzelfde met de pikante rode pepers.
  3. Pers de halve citroen uit.
  4. Doe alle ingrediënten voor de muhammara in de blender en maal tot een semigrof mengsel. Liever een fijn mengsel? Laat de blender dan iets langer malen.
  5. Verwarm de piadine 1 voor 1 een tiental seconden in een droge koekenpan.
  6. Smeer de muhammara uit over de piadine. Garneer met stukken gegrilde paprika, rucola, kikkererwten en gecrushte walnoten.
  7. Maak evt. af met een extra scheutje balsamicocrème. 

Tip(s)

  • Officieel maak je muhammara met granaatappelsiroop, maar balsamicocreme is een beter verkrijgbare vervanger!