Henneppiadina met muhammara

Vegan
Midden-Oosters
Diner & lunchWraps2 wraps15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de garnering:Piadina tarwe en hennep2
Rucolapaar handjes
Kikkererwten (in pot)4 el
Gegrilde paprika4 st.Walnotenhandje

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Knijp de stukken paprika zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Leg de paprika op schone theedoeken en dep ze droog.
  2. Doe hetzelfde met de pikante rode pepers.
  3. Pers de halve citroen uit.
  4. Doe alle ingrediënten voor de muhammara in de blender en maal tot een semigrof mengsel. Liever een fijn mengsel? Laat de blender dan iets langer malen.
  5. Verwarm de piadine 1 voor 1 een tiental seconden in een droge koekenpan.
  6. Smeer de muhammara uit over de piadine. Garneer met stukken gegrilde paprika, rucola, kikkererwten en gecrushte walnoten.
  7. Maak evt. af met een extra scheutje balsamicocrème. 

Tip(s)

  • Officieel maak je muhammara met granaatappelsiroop, maar balsamicocreme is een beter verkrijgbare vervanger!