Ice cream cookie sandwich

Glutenvrij
Eiwitrijk
Vegan
Notenvrij
Amerikaans

Dit is een gezonde versie van de chocolate-chip-ice-cream-cookie-sandwich. Helemaal vegan en met pure ingrediënten. De koek is gemaakt van haver en pindakaas, het ijs van banaan, cacao en hazelnoot. De perfecte combinatie van crunchy en romig, van warm en koud. Een lekkere traktatie voor een feestje of verjaardag.

DessertIJs en toetjes4 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de koekjes:Pindakaas crunchy90 gHavermeel150 g
Zeezout (keltisch)1 snufje
Ahornsiroop graad C
Voor de ijsjes:
Bananen4
Hazelnootpasta bruin2 el
Cacaopoeder2 el
Cacaonibs1 el

Chef

Sobre Zaloa - Farmacook

Zaloa Otaduy is het gezicht van Farmacook. Ze gebruikt haar passie voor koken, culinaire creativiteit en liefde voor bewust en biologisch eten om cursussen en workshops te geven aan mensen die graag gezonder willen leven. 

Zo maak je het

  1. Pel de banaan, snijd hem in stukjes en laat hem een nacht in de vriezer liggen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng de havermeel, ahornsiroop, pindakaas en een snufje zout.
  4. Maak balletjes van dit deeg en leg ze op een bakplaat (leg vooraf bakpapier op de bodem). Druk ze vervolgens zo plat mogelijk en bak ze in de oven in 10 minuten goudbruin.
  5. Doe de bananen, hazelnootpasta en cacao in een blender en mix tot een homogene textuur. Als het mengsel te zacht is geworden, zet je het terug in de vriezer voor een uur of twee.
  6. Plaats ten slotte het ijs tussen de twee koekjes en versier met cacaonibs.