Indiase curry met aardappel en erwt

Vegan
Indiaas
Wil jij in no-time een Indiase curry bomvol kruiden en groenten op tafel zetten? Voor deze maaltijd hoef je echt niet veel te doen. Da's ideaal als je weinig tijd of weinig inspiratie hebt.
DinerCurry2-3 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kokosolie (geurloos)1 el
Ui1 middelgrote
Aardappelen200 g
Groene erwten100 g
Kant-en-klare Indiase currysaus1 pot
Naan naturel1 pak
Verse koriander2 handje
Pikante rode pepers5

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon met een groenteborstel of schil ze. Snijd in blokjes van 1 cm.
  3. Snijd de ui fijn.
  4. Verhit de kokosolie in een wok of koekenpan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappelen toe en bak 5 minuten aan. Voeg de groene erwten en de pot Indiase curry toe.
  5. Laat 15-20 minuten sudderen, tot de aardappelen zacht zijn. Voeg eventueel water toe als de saus te veel indikt.
  6. Verhit ondertussen de naan 3 minuten in de oven.
  7. Snijd de koriander en rode pepers fijn.
  8. Verdeel de curry over 2 kommen.
  9. Garneer met koriander en rode pepers. Serveer met naan.

Tip(s)

  • Eet je glutenvrij? Serveer deze curry dan met rijst.