Kimchi voor beginners

Caloriearm
Glutenvrij
Vegan
Koolhydraatarm
Suikervrij
Koreaans

Stap in de wereld van kimchi! Kimchi is Koreaanse gefermenteerde groente (kool). Dit makkelijke recept is speciaal ontworpen voor beginners, zonder ervaring met thuis fermenteren. Wat je nodig hebt, is een beetje nieuwsgierigheid, én zo’n handige pickle pers. Daardoor wordt zelf kimchi maken gewoon 10x gemakkelijker. Bereid je voor op een staaltje fermenteren voor beginners, en knapperige Chinese kool met een lekkere mix van kruiden. Get ready to kimchi-fy your life!

BijgerechtGefermenteerd eten8 porties15 minuten bereiden24 uur wachten1 uur weken
Delen:

Dit heb je nodig

Zeezout (keltisch)6 g
Chinese kool280 g
Water60 ml
Chilivlokken1 tl
Vegan worchestershire15 ml
Genmai su1 el
Gember5 g
Knoflook2 teentjes

Keukenspullen

Pickle pers

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Meng de stukken Chinese kool en zeezout in een grote kom. Kneus de kool met je handen om het zout goed te verdelen. 
  2. Maak de kimchi-pasta. Pers de knoflook. Rasp de gember. Meng samen met de chilivlokken, vegan worchestershire en genmai su.
  3. Voeg de kool toe aan de kimchi-pasta en meng alles goed door elkaar met je handen of een lepel.
  4. Doe de kool en de kimchi-pasta in de pickle pers. Doe het deksel op de pickle pers en laat op kamertemperatuur staan voor 24-48 uur om te fermenteren.
     

Tip(s)

  • Wil je de kimchi op een authentieke manier pittig maken? Kijk dan of je gochagaru kan vinden. Dat zijn Koreaanse chilivlokken. Het verschil tussen gochugaru en chilivlokken is dat gochugaru wat milder is van smaak en wat grover van structuur. Gebruik je gochugaru, gebruik dan ongeveer een derde meer dan er in het recept staat. 
  • Bewaar de kimchi tot 4 dagen in de koelkast.
  • Korter of langer fermenteren kan ook. Proef na iedere x aantal uur om te zien of de kimchi naar je smaak is. Als je in een pickle pers fermenteert, is het gebruikelijk om tot 7 dagen te fermenteren.