Koekjes in oreo-style

Vegan
Raw
Hoe maak je oreo koekjes? Dat heeft Isabel voor je uitgevonden. Dit recept voor oreo koekjes is bij TerraSana ongemerkt favoriet geworden. Ze zijn lékker, maar ze zien er ook superleuk uit. Maar het allerfijnste aan dit vegan recept is natuurlijk dat de ingrediënten veel puurder zijn dan van de echte oreo's. Daarin kunnen de echte oreo-koekjes natuurlijk nooit tippen aan deze gezonde versie van oreo's. Dat betekent dus zonder suikerrijke chocola, maar mét amandelpasta en dadels. Heerlijk zoet koekje met ongeraffineerde suikers!
SnackKoek en snoep12 koekjes15 minuten bereiden2 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Keukenmachine

Chef

De Hippe Vegetariër - Isabel Boerdam
Isabel is oprichter van het grootste vegetarische foodblog van Nederland, communicatievrouw en ondernemer. Ze is het brein achter de bekende ‘nationale week zonder vlees’ en wil een vega(n) lifestyle mainstream maken. Check dehippevegetarier.nl

Zo maak je het

  1. Doe de pecannoten samen met de ontpitte dadels, de raw cacao, het vanille-extract en een snufje zout in een keukenmachine en maal helemaal fijn.
  2. Spreid een bakpapier uit op het aanrecht. Maak met je handen kleine deegballetjes van het mengsel en duw deze met je vingers plat zodat er een soort van oreo-koekje ontstaat. Herhaal dit tot het mengsel op is en je circa 24 koekjes hebt gemaakt.
  3. Leg het bakpapier voorzichtig in de vriezer en laat daar 2 uur liggen. Hierdoor worden de koekjes steviger en zijn ze gemakkelijker te vullen.
  4. Haal de koekjes na 2 uur uit de vriezer en maak ze los van het bakpapier.
  5. Meng drie flinke eetlepels witte amandelpasta met een eetlepel ahornsiroop en leg op elk tweede koekje een flinke theelepel van deze vulling.
  6. Duw een koekje met vulling en een leeg koekje op elkaar: je hebt nu een gezond oreo-koekje!
  7. Bewaar ze in de vriezer. Zo blijven ze lekker lang goed en zijn ze toch altijd ready-to-eat!