Koreaanse nori-chips

Koreaans
Een zeewiersnack zelf maken: klinkt dat niet exotisch? In Japan en Korea zijn chips van nori (zeewier) heel gewoon. Je kunt ze (vaak verpakt in veel plastic) kopen in de winkel. Ja, óf je kunt zelf nori-chips maken. Doe je het zelf, dan hoef je in ieder geval geen single-use plastic verpakkingen weg te gooien. Je kunt de zeewierchips ook bewaren in de vriezer, en ze toevoegen aan je ramen bowl of noedelsoep. Wanna try?
SnackHartige snack10 porties15 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe de sesamolie in een schaaltje. Leg een vel nori met de glanzende kant naar boven en smeer lichtjes in met olie. Besprenkel met zout.
  2. Herhaal met de andere 9 vellen.
  3. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Leg het eerste vel nori met de doffe kant naar bene­den in de pan en druk met een platte spatel aan. Leg na 15 seconden het tweede vel met de doffe kant naar boven op het eerste vel. Draai na 15 seconden om. Zo ligt het tweede vel met de doffe kant naar beneden. Leg nu het derde vel met de doffe kant naar boven op het vel en draai. Herhaal dit tot alle vellen 15 seconden gebakken zijn.
  5. Laat de vellen afkoelen en knip ze in vieren of negenen.

Tip(s)

  • Bewaar de chips in een luchtdichte doos. Ook lekker in ramen of misosoep!