Kurkuma-pudding met amazake

Glutenvrij
Vegan
Notenvrij
Alleen gezoet met ahornsiroop
Pindavrij
Japans
Pudding zelf maken? Dat doe je met kuzu! Dit Japanse bindmiddel staat bekend om z'n vele gezondheidsvoordelen, vooral voor je verteringssysteem. Om deze vegan pudding nóg gezonder te maken, voegen we een mix van kurkuma en kruiden toe. Superlekker, ziet er vrolijk uit en zo wordt deze pudding bijna een medicinaal bommetje goodness. Het maken is makkelijk, je hoeft niet bang te zijn voor klontjes als je de instructies volgt. Meng de blokjes kuzu altijd eerst tot een papje met koud water, en voeg het dan toe aan je pudding-to-be.
OntbijtOntbijt2 bakjes10 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Zet het blikje kokosmelk minimaal een nacht in de koelkast. Zo gaat het vette gedeelte stollen.
  2. Schep de dikke helft van de kokosmelk in een bakje. Zet terug in de koelkast.
  3. Verwarm de amazake, de andere helft van de kokosmelk, het water en de curcuma latte in een steelpannetje.
  4. Doe de kuzu in een mok met een beetje koud water. Roer even zodat de kuzu oplost.
  5. Roer met een garde door het steelpannetje. Blijf roeren en voeg ondertussen de kuzu toe. Roer tot de pap de juiste dikte heeft, ca. 1 minuut.
  6. Zet het vuur uit en roer af en toe nog even door om klontjes te voorkomen.
  7. Doe de pap in bakjes of glaasjes en laat afkoelen.
  8. Garneer met de rest van de kokosmelk en vers fruit van het seizoen.

Tip(s)

  • Liever een drankje? Meng een beker rijstdrank met 2 eetlepels amazake. Voeg eventueel een beetje geraspte gember of een kleine theelepel curcuma latte toe en je hebt een heerlijk warm of koud drankje!