Ben jij fan van ‘mac ’n cheese’, maar eet je plantaardig? Of houd je gewoon van een lekkere romige pasta? Dan is dit jouw maaltje. De romige saus is een prima (en duurzame!) simulatie van kaas. Vegan gesmolten kaas, oftewel vegan mac 'n cheese. Gewoon een keer proberen!
Ingrid is in de eerste plaats communicatie-pro bij TerraSana. Ze besteedt eigenlijk al haar tijd aan (samen) eten, koken en denken aan eten. Receptontwikkeling en foodfotografie doet ze erbij.
Zo maak je het
Kook de tagliolini in 3-4 minuten gaar in ruim kokend water. Giet af.
Maak ondertussen de vegan kaas. Verhit olijfolie in een steelpannetje. Voeg de bloem erbij en roer kort door met een garde. Voeg de plantaardige drank toe en blijf roeren. Zet het vuur zacht.
Voeg de cashewpasta toe en roer tot het is opgelost.
Zet het vuur uit. Doe de edelgistvlokken en kurkuma bij de saus en roer tot een mooi glad, geel geheel.
Snijd of hak de peterselie heel fijn.
Snijd de olijven en pikante rode pepers klein.
Meng de saus met de tagliolini, de peterselie, de olijven en de pepers. Garneer met een schijfje citroen.
Tip(s)
Wil je meer vulling of gewoon meer groente eten? Voeg dan een pot gegrilde paprika toe!