Kurkumapasta met gesmolten vegan kaas en olijven

Sojavrij
Vegan
Suikervrij
Pindavrij
Italiaans
Ben jij fan van ‘mac ’n cheese’, maar eet je plantaardig? Of houd je gewoon van een lekkere romige pasta? Dan is dit jouw maaltje. De romige saus is een prima (en duurzame!) simulatie van kaas. Vegan gesmolten kaas, oftewel vegan mac 'n cheese. Gewoon een keer proberen!
DinerPasta2-3 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de melted vegan cheese:
Olijfolie5 el
Tarwebloem3 el
Haverdrank350 ml
Edelgistvlokken2 el
Kurkumapoeder1 tl

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de tagliolini in 3-4 minuten gaar in ruim kokend water. Giet af.
  2. Maak ondertussen de vegan kaas. Verhit olijfolie in een steelpannetje. Voeg de bloem erbij en roer kort door met een garde. Voeg de plantaardige drank toe en blijf roeren. Zet het vuur zacht.
  3. Voeg de cashewpasta toe en roer tot het is opgelost.
  4. Zet het vuur uit. Doe de edelgistvlokken en kurkuma bij de saus en roer tot een mooi glad, geel geheel.
  5. Snijd of hak de peterselie heel fijn.
  6. Snijd de olijven en pikante rode pepers klein.
  7. Meng de saus met de tagliolini, de peterselie, de olijven en de pepers. Garneer met een schijfje citroen.

Tip(s)