Kuzumochi

Sojavrij
Vegan
Alleen gezoet met kokosbloesemsuiker
Japans
Zelf jelly maken? Da's helemaal niet moeilijk met het Japanse bindmiddel kuzu. Kuzumochi is een Japanse interpretatie van snoep. Een healthy jelly recept.
DessertKoek en snoep15-20 blokjes10 minuten bereiden4 uur wachten
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Roer de kuzu los in 50 ml koud water.
  2. Doe het water, het açaipoeder en de kokosbloesemsuiker in een steelpan. Breng aan de kook.
  3. Zet het vuur zacht zodra het kookt en voeg het kuzupapje toe. Blijf goed roeren, tot het mengsel dik wordt. Blijf nog 1-2 minuten goed roeren.
  4. Doe het mengsel in een ijsblokjesvorm of een bakje van ca. 10x10 cm en laat het volledig afkoelen in de koelkast. Zodra het stijf is, wip je ze uit de vormpjes of snijd je het in kleine vierkante blokjes en wip je het zo uit het bakje.

Tip(s)

  • Let op: als je witte kuzu gebruikt, heb je minder nodig! 25-30 g
  • We zijn zuinig geweest met de kokosbloesemsuiker, maar je kunt de hoeveelheid rustig verdubbelen als je ze niet zoet genoeg vindt.