Linzensoep

Glutenvrij
Vegan

Een soepje is zo gemaakt. En het leukste is: deze soep maak je met producten die je bijna altijd wel in je keukenkastje hebt staan. Een typische quarantaine-lunch, zullen we maar zeggen!

VoorgerechtSoep3-4 kommen30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Uien2 middelgrote
Knoflook3 teentjes
Kokosolie (geurloos)2 elRode linzen400
Groentebouillonblokjes miso2
Tomatenblokjes1
Water750 ml
Kokosmelk puur200 ml

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in stukjes.
  2. Doe de kokosolie in een soeppan. Bak de uien in 2 minuten glazig. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  4. Laat onder af en toe roeren ca. 20 minuten zachtjes sudderen.
  5. Pureer met de staafmixer.