Mango-amazake ijs

Alleen gezoet met amazake
Japans

Er is niets lekkerder dan een bolletje ijs na een goede avondmaaltijd. Dit ijs kun je in 5 minuten maken, zónder het gebruik van een ijsmachine! Het is het lekkerst als je met bevroren fruit werkt en het ijs direct serveert. 

DessertIJs en toetjes4 ijsjes10 minuten bereiden4 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Bevroren mangostukjes500 g
Amazake rijst100 gKokosbloesemsuiker2 el
Citroen1 tl
Verse munt2 el

Keukenspullen

Blender

Zo maak je het

  1. Doe de bevroren mangostukjes en de amazake in de blender. Maal net zo lang tot een ijsachtige substantie ontstaat.
  2. Voeg dan de munt, citroen en kokosbloesemsuiker toe en meng nogmaals.
  3. Garneer met wat blaadjes munt.

Tip(s)

  • Wil je het toch in de vriezer bewaren, roer dan de eerste 4 uur het ijs steeds even om, om ijskristallen te voorkomen.
  • Dit mango-amazake ijs is heerlijk in combinatie met lauwwarme, plakkerige kokosrijst. Kook 100 gram sushirijst bijna droog en voeg de laatste 5 minuten 50 gram amazake en 50 gram gemalen kokos toe. Garneer met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.