Marmeren matcha-cacao ijsjes

Vegan
Vegan ijs maken zonder ijsmachine? Dat kan prima. Als je zorgt dat je een goede ratio van vet en suiker hebt, gaat dat helU57:U93emaal goed. Dit vegan ijs recept met fruit, matcha en cacao is een goed alternatief voor ijsjes met veel vet en witte suikers. Pro-tip: zorg dat je banaan goed zoet is, dus pak de banaan met een bruinere schil. Maak je deze gezonde ijsjes voor kids en gaan ze niet zo lekker op matcha? Vervang de matcha dan voor 1 el kokosbloesmsuiker. Zo maak je gezonde vegan fruitige ijsjes.
DessertIJs en toetjes5-8 ijsjes15 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Zet de kokosmelk minimaal een nacht van tevoren in de koelkast, zodat het vette gedeelte verhardt. 
  2. Schil de banaan en snijd in plakjes. Doe dit een nacht van tevoren in de vriezer. 
  3. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd ‘m in vieren. Doe samen met de bevroren banaan, koude kokosmelk (de hele inhoud van het blikje), kokosbloesemsuiker en amandelpasta in de blender en maal tot een fijne massa. 
  4. Doe de helft van het mengsel in een kom en meng met de matcha latte. De andere helft laat je in de blender. Voeg het cacaopoeder toe en mix. 
  5. Pak je ijsjeshouder en giet de twee kleuren mengsels om en om in de vormpjes. Gebruik evt. nog een satéprikker om losjes een paar bewegingen in te maken, zodat je een marmeren look krijgt. Zet minimaal 5 uur in de vriezer om hard te worden. Ze zijn het lekkerst als je ze 5 minuten voor consumptie uit de vriezer haalt.

Tip(s)

  • Wil je de ijsjes in pure chocolade dippen? Smelt dan 100-200 g pure chocolade samen met 1-2 el kokosolie au bain-marie en dip de ijsjes na het bevriezen in de chocolade.