Marmeren matcha-cacao ijsjes

Vegan
DessertIJs en toetjes5-8 ijsjes15 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Zo maak je het

  1. Zet de kokosmelk minimaal een nacht van tevoren in de koelkast, zodat het vette gedeelte verhardt. 
  2. Schil de banaan en snijd in plakjes. Doe dit een nacht van tevoren in de vriezer. 
  3. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd ‘m in vieren. Doe samen met de bevroren banaan, koude kokosmelk (de hele inhoud van het blikje), kokosbloesemsuiker en amandelpasta in de blender en maal tot een fijne massa. 
  4. Doe de helft van het mengsel in een kom en meng met de matcha latte. De andere helft laat je in de blender. Voeg het cacaopoeder toe en mix. 
  5. Pak je ijsjeshouder en giet de twee kleuren mengsels om en om in de vormpjes. Gebruik evt. nog een satéprikker om losjes een paar bewegingen in te maken, zodat je een marmeren look krijgt. Zet minimaal 5 uur in de vriezer om hard te worden. Ze zijn het lekkerst als je ze 5 minuten voor consumptie uit de vriezer haalt.

Tip(s)

  • Wil je de ijsjes in pure chocolade dippen? Smelt dan 100-200 g pure chocolade samen met 1-2 el kokosolie au bain-marie en dip de ijsjes na het bevriezen in de chocolade.