Matcha chiapudding

Glutenvrij
Vegan
Pindavrij
Hoe maak je chiapudding? Dat is heel simpel. Als je de juiste hoeveelheid vocht (plantaardige drank of kokosmelk) en chiazaad samenvoegt, ontstaat na een minuut of 10-15 een soort pudding. Zo heb je een goed vegan ontbijt met goede vetten (omega-3). Het enige waar je goed op moet letten, is dat je in de eerste paar minuten steeds goed roert. Doe je dit niet, dan gaat de chiazaadjes aan elkaar kleven. Roer je regelmatig goed door, dan worden de chiazaden mooi zacht en kun je aan je voedzame ontbijt beginnen!
OntbijtOntbijt1 kom15 minuten bereiden10 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Chiazaden zwart30 gAmandelpasta wit1 el
Plantaardige drank (wij gebruikten kokosdrank)200 ml
Matcha latte1 tl
Verse aardbeien50 g

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Meng het chiazaad met de kokosdrank in een mok. Laat, onder af en toe roeren, ca. 10 minuten wellen, tot het chiazaad de drank heeft opgenomen. Roer vooral in de eerste paar minuten steeds goed door, anders gaat het chiazaad aan elkaar plakken.
  2. Roer de matcha latte door de chiapudding.
  3. Vind je de pudding niet zoet genoeg? Voeg dan een eetlepel ahornsiroop toe.
  4. Prak een deel van de aardbeien fijn en roer door de chiapudding. Snijd de rest in stukjes.
  5. Schep de amandelpasta op de pudding. Garneer met de stukjes aardbeien.

Tip(s)

  • Wil je je pudding extra fancy maken? Maak dan blanke kokosvla! Meng de kokosdrank met arrowroot in een steelpannetje en verwarm langzaam. Nét voordat de arrowroot goed begint te stollen en de substantie lijkt op vla, haal je het van het vuur. Blijf dan nog een minuutje goed roeren. Voeg evt. ahornsiroop of kokosbloesemsuiker toe.