Een lekkere homemade cocktail (ja met alcohol, woops!). Gemaakt van matcha, limoen en kokos. De combinatie van zuur, zoet en umami maakt dit cocktailrecept echt lekker. Geïnspireerd op de Peruaanse pisco sour cocktail.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Pers de limoenen uit en doe ze in een cocktailshaker. Voeg vervolgens de matcha latte, kokosmelk, ahornsiroop, gin en ijsklontjes toe en shake ca. 30 seconden.
Schenk in glaasjes.
Doe het kikkererwtenvocht in een kom en klop met een mixer in 3-5 minuten stijf. Voeg eventueel (langzaam!) poedersuiker toe om de room wat zoeter te maken.
Maak het drankje af met een paar eetlepels van het kikkererwtenvocht. Gebruik de kikkererwten voor het recept 'oosterse soep'.
Tip(s)
Liever geen alcohol? Dit drankje is ook heerlijk zonder gin.