Miso-stoofpotje met seitan en zeewier

Japans
DinerNoodlegerecht2-3 porties20 minuten bereiden10 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Seitan in tamarisaus1 pot
Uien2
Knoflook3 teentjes
Gember2 cm
Rode paprika1
Wortels3 middelgrote
Tamari8 elArame30 gHatcho miso1 el
Kokosolie (geurloos)1 el

Zo maak je het

  1. Laat de seitan uitlekken in een vergiet.
  2. Spoel de arame af en laat 5-10 minuten weken in koud water.
  3. Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes. Rasp de gember.
  4. Doe een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember 3 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg de seitan toe aan de uien, roer en zet het vuur zacht.
  6. Borstel de wortelen schoon en snijd ze in stukjes. Doe vervolgens de paprika en de wortelen bij de seitan en voeg 8 el tamari toe.
  7. Giet de arame af en spoel het nog één keer schoon. Voeg de zeewier vervolgens toe aan het seitanmengsel en roer door.
  8. Doe het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 30 minuten sudderen op zacht vuur. Roer zo nu en dan door.
  9. Voeg op het laatst de hatcho miso toe. Roer totdat de miso is opgelost.
  10. Deze Japanse stoofpot maak je helemaal compleet met soba, zwarte rijstnoedels of sushirijst. Bestrooi eventueel met furikake, een Japans sesamstrooisel.