Misosoep met glutenvrije noedels en pompoen

Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Notenvrij
Suikervrij
Pindavrij
Japans

Ga je vanavond misosoep maken? Dit eenvoudige recept voor misosoep krijgt door de toevoeging van pompoen een wat dikkere consistentie, waardoor het extra voedzaam is. Het is een heerlijk dineridee voor een regenachtige of koude winterdag. Gebruik bruine rijstnoedels voor een extra voedzaam tintje aan dit lekkere misosoep recept. En als je niet zo dol bent op zeewier, kun je de wakame gewoon heel fijn snijden zodat je toch alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Diner & lunchSoep2 porties40 minuten bereiden
Delen:

Chef

Nishime / Nerea Zorokiain - Almudena Montero

Nerea Zorokiain en Almudena Montero van Nishime staan klaar om gezond eten leuk en toegankelijk te maken voor iedereen. Hun geheim? Online en in-person cursussen die je de sleutels geven tot een gebalanceerde levensstijl.

Zo maak je het

  1. Week het wakame zeewier 20 minuten in koud water.
  2. Snipper de ui. Snijd de wortel, prei en pompoen in plakjes of blokjes.
  3. Zet een steelpan op het vuur en voeg, wanneer deze heet is, een scheutje olie toe. Voeg de groenten toe en bak een paar minuten.
  4. Voeg dan 1 liter water en de wakame toe. Laat 20 minuten koken op middelhoog vuur.
  5. Kook ondertussen de glutenvrije noedels in een andere pan.
  6. Giet een beetje bouillon in een kopje, voeg de miso toe en roer tot de miso is opgelost. Voeg toe aan de soep en zet het vuur uit. Roer goed door. Let op: het is het beste om de miso niet te laten koken. Zo blijven de voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden.
  7. Verdeel de soep over twee kommen. Breng de soep op smaak met tamari.
  8. Garneer met furikake.